FALDSTAMMER

Ved troværdig vurdering og rådgivning sikrer Hartvig Consult at den rette renovering af faldstammer vælges

HARTVIG CONSULT ER EN ERFAREN OG SOLID RÅDGIVER, DER HJÆLPER DIG MED AT TRÆFFE DEN RETTE BESLUTNING.

I mange ældre beboelsesejendomme er afløbssystemerne og faldstammerne ofte i dårlig stand og mange af disse skal totalrenoveres inden for en overskuelig årrække. Mange tror, at renovering af faldstammerne er lig med store og til tider uforudsigelige udgifter, fordi faldstammerne ikke er synlige og ofte er bygget ind i vægge og bærende konstruktioner.

Men i dag findes effektive og konkurrencedygtige teknikker, der betyder at man kan undgå en omfattende nedbrydning af vægge, installationer samt gulve i køkkener og badeværelser, der normalt er forbundet med en traditionel udskiftning af faldstammer.

Der findes ikke danske eller internationale standarder, der beskriver hvilke krav, der skal stilles til en renoveringsmetode. Hartvig Consult deltager i arbejdet med at udarbejde disse standarder, men indtil da har bygherre meget svært ved at overskue den rette løsning og kvaliteten af denne. Derfor er det vigtigt at bygherre søger den rette rådgivning omkring renovering af faldstammer.

Mangeårigt speciale

Med mangeårigt speciale inden for afløb og kloakker kan Hartvig Consult vurdere og rådgive om, hvilken teknik, der er den rette for jeres renovering af jeres faldstammer.

Der findes flere forskellige løsninger til at forny og tætne eksempelvis en ejendoms faldstammer på selv meget ufremkommelige steder. Det gælder også de små sideafgreninger fra en toiletfaldstamme og ud til WC- og gulvafløb.

En strømpeforing krænger en polyesterforing i lange ubrudte længder ind i de eksisterende, nedslidte faldstammer. På den måde bliver et helt nyt rør etableret inde i det eksisterende rør, hvilket sikrer en hurtig og smidig renovering af faldstammer, som tilmed tåler spuling og kan holde de næste 100 år. Det betyder kort sagt færre gener for brugere og beboere og ikke mindst ofte en bedre økonomi.

Strømpeforingsteknikken

Strømpeforingsteknikken har gennem snart 40 år været brugt i forbindelse med opgravningsfri renovering af kloakker, men er løbende blevet udviklet og forfinet, så metoden i dag med fordel også kan bruges til at renovere alle former for lodrette kanaler og faldstammer.

Coating er en teknik, hvor faldstammen først spules og behandles med en vandbaseret rustbeskyttelse, der via en robot sprøjtes ind i faldstammen. Faldstammen inspiceres med tv-kamera, hvorefter den tørres, primes og hærdes. Efter hærdning coates faldstammen to gange, inden der udføres en endelig tv-inspektionsrapport af det færdige arbejde. Coating forlænger faldstammens levetid med omkring 30 år.

Relining er også en mulighed for renovering af faldstamme. Ved denne teknik bliver rørene spulet med et roterende renseværktøj, hvorefter rørene tørres og inspiceres med tv-kamera. En polyesterbaseret plast støbes af flere omgange ind i de gamle rør med en times hærdning mellem hver behandling. Når relining er færdig er godstykkelsen på støbningen ca. 3 mm. Der afsluttes med en tv-inspektionsrapport af faldstammerne. Levetid på relining er ca. 50 år.

Der er fordele og ulemper ved alle metoder, men Hartvig Consult kan som rådgivende ingeniør hjælpe jer til at vælge den rette løsning til jeres renovering.

 

Start typing and press Enter to search